Bondscoach wordt wielercommentator

Kersvers bondscoach Kevin De Weert gaat voor VTM mee wielerwedstrijden analyseren en krijgt zo ook een plaats naast de vaste commentator van de NAPOLEON GAMES CYCLING CUP, VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn. Samen zullen ze live de wedstrijden becommentariëren.

“Ik vind het een hele eer dat Kevin naast mij zal zitten tijdens de koersen", zegt Castelyn. “Doorheen de jaren heb ik hem altijd gekend als een aangename kerel, met wie het nu ook heel goed blijkt te klikken tijdens onze gesprekken over de koers.”

Analyse
De twee worden bijgestaan door sportjournalisten Maarten Breckx, Soetkin Desloovere en Jan Suykens. Zij zorgen zowel voor als na de wedstrijd voor interviews en een analyse van de wedstrijd. Op woensdag 2 maart 2016 staat de eerste koers op het programma: De Grote Prijs Samyn.

Tien wedstrijden
De Cycling Cup is een circuit van tien wedstrijden waarin met verschillende klassementen punten te verdienen zijn, zoals ook in het veldrijden. Zo is er onder meer een algemeen klassement, een ploegenklassement en een jongerenklassement. De koersen zijn strategisch gespreid over het hele wielerseizoen, vaak in de aanloop naar klassiekers, de kampioenschappen en de grote rondes.