'Grandslam' voor Van Aert in Middelkerke

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft zich in Middelkerke voor de eerste keer in zijn carrière tot eindwinnaar van de Superprestige gekroond. De zege in de slotmanche ging naar de Nederlander Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon). Met zijn zege in de Superprestige pakt Van Aert de zogenaamde 'Grandslam'.

Alleen Sven Nys, dertienvoudig winnaar van de Superprestige, kon Wout van Aert nog van de eindzege houden. De 'Kannibaal van Baal', die voor zijn definitief afscheid staat, finishte zaterdag als vierde na Tom Meeusen (2e) en Wout van Aert (3e). De wereldkampioen moest na technische problemen een echte inhaalrace rijden maar finishte toch nog knap op het podium.

Met zijn eindzege in de Superprestige lukte de 21-jarige Van Aert dit seizoen de zogenaamde "Grandslam". Hij werd Belgisch en wereldkampioen en stak de eindklassementen in de Wereldbeker, Superprestige en Bpost Bank Trofee op zak. Alleen de Europese titel moest hij aan de Nederlander Lars van der Haar laten. Van Aert won in het Nederlandse Huijbergen zilver.

Op de erelijst van de Superprestige is Wout van Aert de opvolger van Mathieu van der Poel.