Kevin De Weert nieuwe wielerbondscoach

Kevin De Weert wordt de nieuwe bondscoach van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond. Dat maakte de KBWB vandaag bekend op een persconferentie. Ex-profrenner De Weert gaat meteen aan de slag en vervangt Carlo Bomans, die zich enkel op de junioren gaat focussen.

De Weert is sinds 1 september 2015 in dienst van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond en hield zich vooral bezig met de jonge klimtalentjes. Vanaf volgende week neemt hij de fakkel over van Carlo Bomans als bondscoach van de eliterenners. Hij reist meteen naar Rio de Janeiro om het Olympisch Parcours te verkennen. Bomans zet na elf jaar een stap opzij en gaat zich enkel focussen op de junioren.

De 33-jarige Kevin De Weert stopte vorig jaar met wielrennen. In zijn carrière was hij onder meer renner bij Quick-Step. Hij werd vooral bekend als een goede klimmer. In 2011 eindigde hij op de 12e plaats in de Tour de France. Zijn belangrijkste zege haalde hij in 2002, toen won hij de Ronde van Luik.

"Snel gegaan, maar kans gegrepen"
“Het is snel gegaan,” zei Kevin De Weert na zijn aanstelling. “In mijn planning zou het wat langer geduurd hebben, maar de kans deed zich voor en die wilde ik nu grijpen. Het was voor mij wel belangrijk dat Carlo Bomans akkoord ging met de beslissing. Hij zal me zeker helpen, want hij heeft veel ervaring en die heb ik nog niet.”

Wie is Kevin De Weert?
Kevin De Weert is dus de nieuwe bondscoach van de Wielerbond. Maar wie is die De Weert nu ook al weer? Een overzicht.