Broncos winnen Super Bowl 2016

De Denver Broncos hebben gisteren (lokale tijd) de 50ste editie gewonnen van de Super Bowl, de finale van de belangrijkste competitie in het American Football. De ploeg versloeg de Carolina Panthers met 24-10.

Het is de derde keer dat de Broncos de landelijke titel winnen, en het was al de achtste keer dat ze de finale speelden. De Panthers speelden pas één keer eerder in de finale en grepen ook toen naast de winst.

Het spektakel werd rechtstreeks uitgezonden in meer dan 170 landen en werd bekeken door meer dan 120 miljoen kijkers. De Broncos, de ploeg van de 39-jarige quaterback Peyton Manning, stonden bij de halftime al 13-7 voor. De Carolina Panthers, die dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren hadden, maakten te veel fouten en slaagden er niet in voorbij de zeer agressieve verdediging van de Denver Broncos te komen.

Enthousiaste fans
In Denver verzamelden een massa Broncos-fans om de match live te volgen. Net voor de kick-off waren ze al door het dolle heen en riepen ze dat de Denver Broncos zouden winnen. En na de match werd er natuurlijk nog duchtig verder gevierd.

Niet alleen in speciale tenten kwamen fans samen, ook in de straten zelf werd er na afloop van de match stevig gefeest.