Borkelmans blijft in cel na hooliganisme

De zoon van assistent-bondscoach Vital Borkelmans blijft in de gevangenis omdat hij betrokken was bij een grote vechtpartij na de wedstrijd Club Brugge-Napoli eind november. De Kamer van Inbeschuldigingsstelling van Gent heeft twee andere verdachten in de zaak vrijgelaten onder voorwaarden. 

Op 26 november 2015 trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze ongeveer een uur na de wedstrijd een vijftal Italiaanse fans te lijf. Een bezoekende supporter liep daarbij ernstige verwondingen op. Het gaat om de Italiaanse politieman Antonio T. die als supporter was meegereisd naar Brugge. De bewuste Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli had die avond door de terreurdreiging trouwens plaatsgevonden achter gesloten deuren. 

Het parket van Brugge heeft in deze zaak 11 hooligans opgepakt. Acht mannen werden eerder al door de raadkamer vrijgelaten, twee mannen werden vanavond door de Kamer van Inbeschuldingingstelling van Gent in vrijheid gesteld onder voorwaarden. Behalve de zoon van Vital Borkelmans, hij is de enige verdachte in deze zaak die nog in de cel zit.