Vriend: “Fiets met motortje is van mij”

De fiets met het motortje die zaterdag op het WK Veldrijden gevonden is, is inderdaad van een vriend van Femke Van den Driessche. Dat zegt die bewuste vriend, Nico Van Muylder, aan VTM NIEUWS. Meer wou hij absoluut niet kwijt. Van Muylder is zelf een ex-eliterenner die anderhalf jaar geleden stopte met wielrennen nadat hij iemand in het gezicht had geslagen. 

Na de wedstrijd zaterdag vond de UCI bij een controle een motortje in een fiets, die van Van den Driessche zou geweest zijn. Zo'n motortje in de fiets wordt mechanische doping genoemd. Zelf beweerde Van den Driessche meteen dat de fiets niet van haar was, maar van een vriend.

Juridisch staartje
De hele zaak dreigt trouwens nog een juridische staart te krijgen. De fabrikant van de fietsen van Van den Driessche dreigt met gerechtelijke stappen, omdat de reputatie van het merk door het sluik is gehaald. "We gaan nu eerst alles onderzoeken en daarna gaan we allicht juridische stappen ondernemen tegen de renner en het team, en moeten we bekijken wie welke rol gespeeld heeft", laat Luca Violetto, de woordvoerder van Wilier Triestina telefonisch weten aan VTM Nieuws.