Nieuws van motortje gaat wereld rond

Het motortje dat dit weekend in de fiets van veldrijdster Femke Van den Driessche gevonden werd, zette het hele veldrijden op z’n kop. De jonge belofte ontkende alles in enkele emotionele interviews, maar onze 19-jarige landgenote is intussen uitgegroeid tot wereldnieuws.

Op het Britse Sky News is het nieuws zelfs één van de hoofpunten en komt technologie-expert Tom Cheshire uitleggen hoeveel baat Van den Driessche bij een motortje kon hebben. In Nederland, waar het veldrijden heel wat belangstelling geniet, bericht NOS over de fraude en vertelt hoe de mechanische doping in zijn werk gaat. Het Franse BFM-TV laat een professioneel renner aan het woord over de impact van de doping.

Het nieuws werd ook al snel opgepikt door Le Monde en de New York Times. BBC pakt uit met het nieuws en toont de strijdvaardigheid van het UCI: “Aan iedereen die van plan is om vals te spelen een duidelijke boodschap: We zullen je pakken en straffen, omdat onze technologie lijkt te werken”, aldus UCI-voorzitter Brian Cookson.