Cant pakt brons op WK veldrijden

Sanne Cant is er niet in geslaagd om een eerste wereldtitel in het veldrijden te pakken. De Nederlandse Thalita de Jong trok in een spannende wedstrijd aan het langste eind. Cant werd pas derde, na de Franse Mani.

Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat het een harde strijd zou worden. Met eerst Ellen Van Loy, dan Nikki Harris en later Caroline Mani werd er slag om slinger aangevallen. Sanne Cant reageerde op alles wat bewoog. Opvallend was de rol van Sophie de Boer: de Nederlandse was een van de topfavorieten, maar leek het tempo niet aan te kunnen.

Iets over halfweg plaatste Harris nog eens een versnelling. Cant wou aanklampen maar moest een gat laten. Even leek de Britse gaan vliegen, maar bij het ingaan van de slotronde kwamen de vier sleutelfiguren weer samen: Cant, Mani, Harris en de Boer. Het moment voor onze landgenote om er een ruk aan te geven. De versnelling te veel voor de tegenstand leek het, maar van de Nederlandse Thalita de Jong kwam ze niet weg.

Een hevige tweestrijd barstte los, waarin Cant uiteindelijk het onderspit moest delven. De Jong gaf niet meer af en snelde naar de wereldtitel. In de achtergrond haalde Mani Cant nog bij. Erop en erover voor de Française, die zilver pakt. Cant moet tevreden zijn met brons.