Degenkolb was vinger bijna kwijt bij ongeval

Meerdere renners van de Duitse-Nederlandse wielerformatie Giant-Alpecin zijn deze namiddag in het Spaanse Calpe aangereden op training. Dat meldt de WorldTour-ploeg op de sociaalnetwerksite Twitter. John Degenkolb is bij het ongeval zijn linkerwijsvinger bijna kwijtgeraakt. Dat heeft de Duitser laten weten op zijn officiële Facebook-pagina. "Gezien de omstandigheden gaat het redelijk met me. Ik kan me niet veel van het ongeval herinneren".

"Er heeft zich vandaag tijdens ons trainingskamp in Spanje een ongeval voorgedaan. Enkele renners die betrokken waren bij het ongeval zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle", meldt Giant-Alpecin op hun website. Naast de Duitser John Degenkolb, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo, werden de Fransman Warren Barguil, de Amerikaan Chad Haga, de Zweed Fredrik Ludvigsson, de Nederlander Ramon Sinkeldam en de Duitser Max Walscheid overgebracht naar twee ziekenhuizen. Hun toestand is stabiel.

Trainingsrit
Tijdens de trainingsrit reed een auto, die in tegenovergestelde richting reed, frontaal in op de groep renners. "De renners reden naast elkaar op hun kant van de weg", zo klinkt het. "De wonden op mijn dijbeen, onderarm en lip zijn onder volledige verdoving gehecht. Nu ben ik op weg naar Valencia, waar in een groter ziekenhuis mijn linkerwijsvinger wordt hersteld. Die hing nog met een klein stukje aan mijn hand. Bedankt voor alle steun. Ik kom terug", aldus Degenkolb.

"Geluk gehad"
"Iedereen van het team is in shock, maar we beseffen dat we geluk gehad hebben", zegt ploegarts Anko Boelens. "Alle renners zijn bij bewustzijn, stabiel en benaderbaar. We wachten nog op de laatste informatie en raadplegen de dokters in de ziekenhuizen over de behandelingen die nodig zijn voor de renners. Zodra meer medische informatie bekend is, volgt een update."

Met Bert De Backer en Zico Waeytens rijden er twee Belgen in dienst van Giant-Alpecin. Zij waren niet betrokken bij de aanrijding.

Bekijk ook: