Goffin naar 8ste finales Australian Open

David Goffin heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne, het eerste Grand Slamtoernooi van het seizoen. De Luikenaar won in vier sets (6-1, 3-6, 7-6, 7-5) van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 20/N.19). De wedstrijd in de Hisense Arena duurde 2 uur en 58 minuten.

In de vorige rondes nam de Belg het op tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 81) en de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 60). De achtste finales zijn voor de 25-jarige Goffin de beste prestatie ooit op de Australian Open. Vorig jaar lag hij er in de tweede ronde uit tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis.

In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Zwitser Roger Federer (ATP 3) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 28).

Goffin was na zijn match tegen Thiem tevreden dat hij een "geweldig spel had gebracht". Hij zei dat hij "alles zou moeten geven en alle kansen moet grijpen" om de kwartfinales te bereiken. "Als ik tegen Federer speel, zal ik niets te verliezen hebben. Ik zal de kleine kansen moeten benutten, want hij geeft er niet veel. Als het tegen Dimitrov is, zal die vertrouwen hebben omdat hij van Federer gewonnen heeft." Goffin besluit dat hij zich in de eerste plaats zal concentreren op zijn eigen spel.