Azarenka gunt Van Uytvanck geen game

Alison Van Uytvanck (WTA 43) is bijzonder zwaar onderuit gegaan in haar openingswedstrijd op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer twee verloor dinsdag in de eerste ronde in Melbourne met zware 6-0, 6-0 cijfers van het veertiende reekshoofd, de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 16), en kreeg zo een 'double bagel' om de oren.

Van Uytvanck had het niet getroffen bij de loting en kreeg met Azarenka een ex-nummer één en een tweevoudig eindlaureate Down Under voor de kiezen. Azarenka, winnares van de Australian Open van 2012 en 2013, nam dinsdag in de Rod Laver Arena meteen het heft in handen en stond na amper 24 minuten 6-0 voor. Ook in de tweede set stond er geen maat op de Wit-Russische, ze gunde Van Uytvanck zelfs geen enkel spelletje en besliste de partij na amper 53 minuten op haar eerste matchbal.

Door de uitschakeling van de 21-jarige Grimbergse (en eerder ook al die van Yanina Wickmayer) blijft er met Kirsten Flipkens (WTA 80) nog één landgenote over in het enkelspel bij de vrouwen. 'Flipper' haalde het eerder dinsdag in haar eersterondepartij in drie sets van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA 68), in ronde twee wacht de als derde geplaatste Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3).