De Bie kiest jeugd, geen Vantornout

Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie voor het WK Veldrijden in Zolder bekendgemaakt. Wout van Aert, Sven Nys, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zijn al zeker van hun ticket, Tim Merlier moet nog even wachten. Klaas Vantornout is er niet bij.

Vantornout is aan een minder seizoen bezig en achter zijn naam stond al even een groot vraagteken voor de WK-selectie. Afgelopen weekend werd dat vraagteken nog groter toen Rudy De Bie liet verstaan voor de jeugd te kiezen bij de selectie voor het wereldkampioenschap, dat op 31 januari wordt gereden. Dat heeft hij nu ook gedaan.

Michael Vanthourenhout, vorig jaar nog wereldkampioen bij de beloften, wordt beloond voor zijn constant seizoen. Ook Laurens Sweeck rijdt het WK. Hij pakte begin januari nog zilver op het Belgisch kampioenschap. Tim Merlier is nog niet zeker of hij naar het WK mag. Als Wout van Aert zondag de Wereldbeker op zak steekt, mag België een zevende renner afvaardigen en die plek is dan weggelegd voor Merlier.