Van der Poel wint ondanks gemiste start

Mathieu van der Poel heeft in het Franse Lignières-en-Berry zijn derde wereldbekerzege van het seizoen behaald. Hij liet Wout van Aert en Lars van der Haar achter zich.

Het begon nochtans niet zo best voor van der Poel. Hij miste zijn start volledig en moest lange tijd achtervolgen. Pas iets voor halfweg vond hij aansluiting met de kop. "Het is een moeilijk parcours,” zei hij achteraf, “Er reden enkele jongens voor me en ik kon mijn eigen spoor niet volgen. Een beetje frustrerend, maar ik bleef rustig.”

Eens vooraan nam de Nederlander de koppositie en versnelde hij op een lastig stuk. Dat volstond, want van der Haar en van Aert slaagden er niet meer in de kloof te dichten. “Dit geeft vertrouwen,” besloot van der Poel.

Niet helemaal tevreden

Wout van Aert kan leven met de tweede plaats. "Mathieu toonde zich vandaag de sterkste", aldus de kopman van Crelan-Vastgoedservice. "Hij verdiende de zege." Toch was hij niet helemaal tevreden over zijn wedstrijd: “Ik maakte net iets te veel foutjes op de technische stukken.”

Lars van der Haar werd derde. "Ik heb die topvorm nog niet te pakken", zei de Nederlander. "Gelukkig resten er me nog twee weken tot aan het WK. Er moeten nog wat procentjes bij.”