Van Aert pakt goud op BK veldrijden

Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft zich in Lille zonder al te veel moeite tot Belgisch kampioen veldrijden gekroond. Na twintig minuten was de koers gereden. Van Aert ging er alleen vandoor, Sweeck en Nys kwamen er niet meer aan te pas. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Al van bij de start etaleerde Van Aert zijn bloedvorm van de voorbije weken. Hij schoot als een raket uit de startblokken, al was Laurens Sweeck de eerste die een kloofje sloeg. In de derde ronde lost Gianni Vermeersch een eerste bommetje, maar Van Aert bleef bij de pinken en gaf de renner van Sunweb-Napoleongames ademruimte. In de zevende ronde leek de koers gereden. Van Aert versnelde vanuit de koppositie en liet iedereen met sprekend gemak achter zich. Eerste achtervolger Tom Meeusen stond erbij en keek ernaar.

Van Aert stevende op een eenvoudige overwinning af, al kwam hij wel nog een keer lelijk ten val. Hij moest noodgedwongen van fiets wisselen en ook even bekomen. Zij voorsprong slonk tot 16 seconden, maar Van Aert was sterk genoeg om die marge opnieuw te vergroten. De laatste ronde werd er voor Van Aert een waarin hij al van de zege mocht genieten. Een ware triomftocht werd het.

"Nu genieten, morgen WK voorbereiden"
Wout van Aert heeft nog geen moment gehad om te genieten van zijn zege. “Die verplichtingen horen erbij. Dit is wel een van de mooiste dagen uit mijn leven, ik heb genoten van begin tot einde. Ik heb altijd gedroomd van deze dag. Vanavond ga ik er van genieten, morgen vertrek ik op stage naar Spanje op het WK voor te bereiden.”

"Heb Liboton al gefeliciteerd"
Sven Nys eindigde vandaag op de derde plaats in zijn laatste BK en evenaart daarmee niet het record van Roland Liboton. “Ik heb hem al gefeliciteerd, het is niet evident wat hij gepresteerd heeft. Ik kwam iets te traag op gang, maar daarna moest ik niet onderdoen, maar de vogel was al gaan vliegen.”

"Ongelofelijk dat ik Nys klop"
Laurens Sweeck was zeer tevreden met zijn zilveren medaille op het BK. “Ongelofelijk dat ik hier Nys klop, als je ziet wat hij gepresteerd heeft. Ik mag echt tevreden zijn dat ik hem hier kan kloppen. Wout is op dit moment echt top.”

Nagelbijten voor entourage Van Aert
Niet alleen voor Wout van Aert was het een spannende namiddag, ook bij zijn ouders, zijn vriendin Sarah en ploegleider stonden de zenuwen gespannen.