Kittel gelukkig met ploegmaat Martin

Een nieuw wielerseizoen brengt voor Marcel Kittel een nieuwe wielerploeg met zich mee. De Duitser beleefde vorig jaar met twee zeges een rampjaar bij Giant-Alpacin, maar een nieuwe ploeg (Etixx-Quick-Step) betekent ook nieuwe doelen voor 2016.

Kittel: “Vorig jaar was zeker het ergste uit mijn carrière. Dat kon absoluut beter, maar ik focus me nu op nieuwe doelen.” Om die nieuwe doelen te bereiken, zal Kittel wellicht voorbij Mark Cavendish moeten, de vorige sprinter van Etixx-Quick-Step. Ook voor Tony Martin, landgenoot van Kittel en ex-ploegmaat van Cavendish zal dat een speciale confrontatie zijn. “Zeker. Ik heb zo lang voor Cav gewerkt. Het is vreemd om nu tegen hem te rijden. Maar dat is sport. Na de race zijn we weer beste vrienden", aldus Martin.

De plaats van zijn vriend Cavendish werd ingenomen door een andere vriend én landgenoot. “Een vriend in het team … De aanwezigheid van Kittel is goed voor mijn moraal.” Kittel vult aan: “Van een vriend kan je de beste info krijgen over de teamgeest van de ploeg. Martin loog niet, het is hier fantastisch. Ik voel me fit, gelukkig en gemotiveerd.”