Van Aert demonstreert in Baal

Wout van Aert heeft met veel overwicht de Grote Prijs Sven Nys op zijn naam geschreven, de zevende en voorlaatste manche van de bpost bank trofee.De renner van Crelan-Vastgoedservice domineerde op het modderig en zwaar parcours bijna de hele cross. Van Aert koos al vroeg voor de aanval en reed vervolgens solo naar de zege.Thuisrijder Sven Nys, die voor de laatste keer aan de start stond in zijn Grote Prijs, werd tweede. Van Aert is dankzij zijn zege zo goed als zeker van de eindzege in het regelmatigheidscriterium, dat hij vorig seizoen ook al won. 

Aan de streep had Wout van Aert 1:12 voorsprong op Sven Nys. De Kannibaal van Baal, die zijn GP twaalf keer won, klopte op deze nieuwjaarsdag in een sprint met twee Toon Aerts. Michael Vanthourenhout kwam als vierde over de streep, voor Belgisch kampioen Klaas Vantornout.

In de tussenstand van het klassement telt Wout van Aert 6:53 voorsprong op Kevin Pauwels en 9:24 op Sven Nys. Op 6 februari staat met de Waaslandcross in Sint-Niklaas de slotwedstrijd van de bpost bank trofee op het programma.