WK veldrijden: in 2012 nog € 25, nu al € 45

De ticketverkoop voor het WK veldrijden in Heusden-Zolder op 31 januari loopt als een trein. Er zijn nu al zo’n 35.000 tickets verkocht en de organisatie hoopt op 70.000 verkochte tickets. En toch wordt dit WK het duurste ooit, want wie erbij wilt zijn betaalt minstens drie keer zoveel dan vorig jaar. Hoe komt dat? En waarom willen mensen die prijs betalen?

Op zaterdag 30 januari geven de beloften het beste van zichzelf op het WK. Een ticket kost die dag 35 euro. Een ticket voor zondag, als de profrenners rijden, kost 45 euro. Dat is minstens 25 euro meer dan voor een ticket voor het WK van dit jaar, in het Tsjechische Tabor.

Ter vergelijking: het vorige WK dat in België werd gehouden, was een heel stuk goedkoper. Wie in 2012 in Koksijde naar de beloften wilde gaan kijken, moest amper 10 euro neertellen. Een ticket voor de profs kostte 25 euro.

‘Full service’

Organisator Koen Monu beseft dat de prijs van tickets voor het wereldkampioenschap aan de hoge kant ligt, maar volgens hem staat daar wel een goeie service tegenover. “Toeschouwers kunnen hier volgen op meer dan twintig grote schermen en er is een verharde ondergrond”.

Sven Nys-effect?

Ondanks de hoge ticketprijs, loopt de verkoop als een trein. Op dit moment zijn er al zo’n 35.000 kaartjes verkocht. De organisatie hoopt dat er 70.000 tickets de deur uitvliegen. “Wij hebben een grote boost gehad toen Nys zei dat als hij wereldkampioen wordt in Heusden-Zolder, hij onmiddellijk stopt met veldrijden. En daar moet ik Sven enorm voor bedanken”, klinkt het bij organisator Koen Monu.