Sven Nys neemt Telenet-Fidea over

Sven Nys volgt vanaf 1 maart 2016 Hans van Kasteren op als ploegmanager van Telenet-Fidea. Vanaf dan neemt de NV Balenberg, waar Nys bestuurder is, het team over. Nys en van Kasteren kondigden het grote nieuws samen aan op een persconferentie.

De geruchten van de overname hingen al een tijdje in de lucht en nu heeft Sven Nys dus meer duiding gegeven over de plannen na het einde van zijn carrière als veldrijder. “Meteen na het crossseizoen word ik sportief manager bij Telenet-Fidea. De NV Balenberg, waarvan ik bestuurder ben samen met Bob Verbeeck, neemt dan de volledige structuur van het team over.”

Het veldritteam wordt een aanvulling op het Balenberg-project van Nys in zijn thuishaven Baal (Tremelo). “Naast het opleidings-, testcentrum en museum komt er nu dus een wielerploeg bij. Ik wil absoluut in de sport blijven. Ik besef dat ik weer onderaan de ladder moet beginnen, maar wil stap voor stap groeien in mijn nieuwe rol. Die bestaat vooral uit het doorgeven van mijn ervaring. Ik ga werken met eliterenners, maar ook met de jeugd en de vrouwen.”

Nys: “Stevige structuur uitbouwen”

“Ik wil uit ieder individu het beste van zichzelf naar boven halen", vertelde Nys. "Zowel bij de renners als bij de ploegleiders. Ik wil een stevige structuur uitbouwen zodat iedereen optimaal zal presteren." Of Jan Verstraeten en Sven Vanthourenhout, zijn huidige ploegleider en collega-renner, mee de overstap maken naar Telenet-Fidea is nog niet duidelijk. “Dat zal moeten blijken uit de gesprekken die de volgende weken volgen.”

Van Kasteren: “Nys gelooft in ons project”

Huidig manager Hans van Kasteren lichtte zijn keuze voor Sven Nys toe: “Sven gelooft in ons project en wil ook dezelfde piramide gebruiken en verderzetten.” De jeugdwerking speelt daarin een belangrijke factor. “Andere partijen waren dat niet echt van zin of hadden zelfs een totaal andere visie.”