Van Aert te sterk voor Nys en Pauwels

Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft zondag de vijfde manche van de Superprestige veldrijden in Spa-Francorchamps gewonnen. Hij was beter dan Sven Nys en Kevin Pauwels. Belgisch kampioen Klaas Vantornout werd vierde. De 21-jarige Van Aert verstevigt met deze zege zijn leiderspositie in de stand. Hij telt nu negen punten meer dan Nys.

Het was Radomir Simunek die het hele pak op sleeptouw nam. De Tsjech kwam ten val in de eerste ronde en moest de leiding afstaan aan de Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel. Deze viel echte ook in een afdaling. Dat was het sein voor Van Aert om afstand te nemen van de rest.

Van Aert bleef fors doortrekken, enkel Van der Poel bood nog wat weerwerk. Tot bij de Nederlander het beste eraf was en hij halfkoers bijgebeend werd door Nys en Vantornout. Wat later volgden Corné van Kessel, Toon Aerts, Lars van der Haar, Pauwels en Tom Meeusen dat voorbeeld. Van der Poel moest er bij de beklimming van de Raidillon ineens af.

Nys, Aerts, Vantornout en Van Kessel hielden het tempo strak en bleven jagen op eenzame leider Van Aert. Aerts kraag op twee ronden van het einde af te rekenen met een lekke voorband en moest zijn metgezellen laten rijden.

Van Aert trok de slotronde in met een voorsprong van ongeveer één minuut. Achter hem vochten Nys een Vantornout om de tweede plaats. Nys versnelde net na de asfaltstrook, Vantornout moest meteen het hoofd buigen. Die laatste werd in de slotfase zelfs nog voorbijgestoken door zijn teamgenoot Pauwels. Van Aert kwam na zijn vroeg opgezette solo op geen enkel moment in de problemen en haalde het dan ook op overtuigende wijze.