Marieke Vervoort is Vlaamse Reus 2015

Marieke Vervoort won vandaag de Vlaamse Reus. De 36-jarige Vlaams-Brabantse rolstoelatlete behaalde maar liefst 719 punten. Tweede werd AA-Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck (440 punten) en derde bokster Delfine Persoon (347 punten). De vierde plaats ging naar wielrenner Greg Van Avermaet (286). Jaoud Achab (taekwando) kreeg 90 stemmen achter zijn naam, Stoffel Vandoorne (autosport) eigende zich de zesde plaats toe met 62 punten.

 "We reikten met de Vlaamse Bond van Sportjournalisten voor de vierentwintigste keer de 'Vlaamse Reus' uit", meldde Roland Lebuf. "Er stemden in totaal 216 professionele journalisten en persmedewerkers uit heel Vlaanderen. De meeste van onze leden vonden dat Marieke Vervoort de Vlaamse sporter van het jaar 2015 is. Zij haalde het met ruime voorsprong van haar concurrenten en mag dan ook het beeldhouwwerk van Willem Vermandere, de 'Vlaamse Reus', in ontvangst nemen."

"Mijn grootste erkenning"

"Ik ben echt vereerd dat ik deze trofee in ontvangst mag nemen. Dit is een erkenning van sportjournalisten, vakmensen dus", reageerde Vervoort. "Het is trouwens ook de eerste keer dat een paralympiër deze titel krijgt. Het is fijn niet meer in een apart hokje te moeten zitten. Ik ben bezig aan mijn derde comeback. Ik blijf terugvechten, al is dat niet steeds gemakkelijk gezien mijn aandoening.