Goffin wint, geen stunt Bemelmans

David Goffin heeft België het eerste punt bezorgd in de finale van de Davis Cup. De Brit Edmund Kyle (ATP 100) begon als een wervelwind aan de partij tegen een makke Goffin, maar het nummer 14 ter wereld stelde uiteindelijk orde op zaken en won in vijf sets: 3-6 1-6 6-2 6-1 6-0. Ruben Bemelmans (ATP 108) was niet opgewassen tegen Andy Murray. 

In de beginfase van de wedstrijd was Goffin een schim van zichzelf. Kyle, 20 jaar en één van de aankomende talenten, greep onze landgenoot meteen bij de keel en spurtte naar een 5-0 voorsprong. Goffin rechtte de rug nog even, maar moest de eerste set aan de Brit laten met 6-3. Zelfde scenario in set twee, Kyle dicteerde de rally's en liet Goffin nooit in de wedstrijd komen. De tweede set ging met 6-1 naar de Brit. Met de rug tegen de muur haalde Goffin eindelijk zijn betere tennis boven, terwijl het beste er bij Kyle stillaan vanaf was. Goffin profiteerde optimaal en walste in de volgende sets over zijn tegenstander heen: 6-2 6-1 6-0. 

Ruben Bemelans (ATP 108) kon België niet op een 2-0 voorsprong brengen. Hij ging in drie sets onderuit tegen Andy Murray, het nummer 2 ter wereld: 6-3 6-2 7-5. Na de eerste dag hangen de bordjes dus evenwicht, morgen staat het dubbelspel op het programma. Het land dat als eerste drie wedstrijden wint, wint de prestigieuze landencompetitie