Evi Van Acker grijpt naast wereldtitel

Evi Van Acker heeft brons behaald op het WK zeilen in Oman in de Laser radiaal-klasse. Onze landgenote begon als koploper aan de slotdag, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met brons. Via Twitter reageert Van Acker erg ontgoocheld: “Brons op het WK. Balen. Ontgoocheld. Ontroostbaar. Straks sterker.”

Donderdag stonden er normaal gezien twee regatta’s op het programma in Oman, maar omwille van de weersomstandigheden werd er maar een gehouden. Daarin werd Van Acker pas 25ste waardoor ze naast de gouden medaille greep. In de eindstand behaalde Van Acker 44 punten, vier meer dan de Deense Anne-Marie Rindom die zich tot wereldkampioene kroonde.

Titelverdedigster Marit Bouwmeester (Nederland) eindigde in de slotrace als vierde en kwam daardoor in punten gelijk met Rindom. De Deense had echter een beter totaal zonder schrapresultaat, waardoor zij het goud pakte. Bouwmeester moest genoegen nemen met zilver.

Na een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen en op het WK van vorig jaar werd Evi Van Acker nu dus opnieuw derde. Emma Plasschaert en Maité Carlier, onze andere landgenoten in de Laser radiaal-klasse, eindigden op plaatsen 18 en 46.