Knap deelnemersveld voor 'Boonen & Friends'

Tom Boonen heeft vanmiddag voor het eerst met de pers gesproken sinds hij bij een zware val in de ronde van Abu Dhabi in oktober een schedelbreuk opliep. Dat deed hij bij de voorstelling van de zesde editie van de ‘Charity Cyclocross Boonen & Friends’, een veldrit voor wegwielrenners ten voordele van het goede doel. Boonen zelf zal niet meerijden, maar zijn herstel verloopt wel vlotter dan verwacht.

De zesde editie van de veldrit ‘Boonen & Friends’ werd vanmiddag voorgesteld door Tom Boonen, Tom Steels en Wilfried Peeters. Alleen profrenners vanop de weg mogen deelnemen aan de veldrit op 28 november aan het Zilvermeer in Mol. De laatste editie, twee jaar geleden, werd gewonnen door Zdenek Stybar.

Dit jaar krijgt Boonen onder meer ex-wereldkampioen Kwiatkowski, de Duitse sprinters Greipel en Kittel, ex-veldrijder Stybar, zijn Nederlandse ploegmaat Terpsta en de Belgen Benoot, Van den Broeck, Keukeleire, Vandenbergh, Lampaert, Wallays, Van Hecke, Van Keirsbulck en Wynants aan de start in Mol. De opbrengst van de veldrit en bijhorend VIP-evenement gaat onder meer naar het goede doel ‘Move to Improve’.