Van Aert pakt vijfde zege op rij

Wout Van Aert heeft de eerste manche van de Bpost Bank Trofee gewonnen. In Ronse reed hij in de slotronde weg van z’n concurrenten. Kevin Pauwels werd tweede, Lars van der Haar derde. Sven Nys finishte als vierde. Voor Van Aert is het de vijfde overwinning op rij. Opvallend: Van Aert reed dit seizoen nog maar vijf wedstrijden en won dus elke wedstrijd waar hij aan deelnam.  

Het was Lars van der Haar die het snelst van start ging, maar hij werd al snel bijgebeend door Wout Van Aert en Kevin Pauwels. Iets later vond ook Sven Nys aansluiting bij de kop van de wedstrijd. Voor de overwinning zou het ook tussen deze vier gaan. Ondanks verschillende pogingen gingen de 4 samen de slotronde in. Daar toonde Van Aert dat hij opnieuw de sterkste is: bij een eerste versnelling moesten Nys & van der Haar lossen en bij een tweede tempoversnelling moest ook Pauwels Van Aert laten rijden.

Van Aert kwam zo solo over de meet en pakt vijf op vijf. De 21-jarige kopman van Vastgoedservice-Golden Palace is ook leider in alle klassementen: zowel Wereldbeker, Superprestige als Bpost Bank Trofee.