Officieel: Kittel voor 2 jaar naar Etixx

De Duitse topsprinter Marcel Kittel heeft voor twee jaar getekend bij de Belgische wielerformatie Etixx-Quick-Step. Dat heeft manager Patrick Lefevere zelf bekendgemaakt. De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar is nu pas officieel. Gisteren tekende Kittel een contract voor twee jaar.

Sinds het vertrek van Mark Cavendish naar Team Dimension Data, de opvolger van MTN-Qhubeka, werd de flirt tussen Marcel Kittel en Patrick Lefevere steeds opvallender. De Duitse topsprinter die er een geflopt seizoen heeft opzitten, lag echter nog een jaar onder contract bij Giant-Alpecin. Maar vrijdag maakte de Nederlandse ploeg bekend dat de wegen van Giant-Alpecin en Kittel zouden scheiden. Meteen lag de weg open voor een overeenkomst tussen Etixx-Quick-Step en Kittel. De Duitser tekende gisteren dan ook een contract van twee seizoenen.

De transfer van Kittel naar de Belgische WorldTourformatie komt er een kleine week nadat Lidl als nieuwe sponsor werd voorgesteld van de Belgische ploeg. De komst van een Duitse winkelketen leek dan ook een voorbode van de komst van een Duitse wereldtopper als Kittel. Afgelopen seizoen ging de mist in voor de sprinter, maar de twee seizoenen daarvoor was de Duitser telkens zegekoning in de Ronde van Frankrijk.

Finally yesterday 4pm at #schiphol @marcelkittel signed a two years with @etixx_quick_step up to the next step in his cycling live

Een foto die is geplaatst door Patrick Lefevere (@patricklefevere) op