Lefevere bevestigt: Kittel komt

Er is een toptransfer in de maak in wielerland. De Duitse sprintbom Marcel Kittel is op weg naar de Belgische ploeg Etixx-Quick-Step, dat is bevestigd door de manager van de ploeg Patrick Lefevere. De transfer is wel nog niet rond, want Kittel ligt nog tot en met 2016 onder contract bij Giant-Alpecin, waardoor de overstap niet zo makkelijk is.

Lefevere legt uit welke procedure er nu volgt: “We moeten een brief sturen naar de UCI om toelating te vragen om te onderhandelen. Dan moet Kittel toelating hebben van zijn ploeg om te vertrekken en dan is hij welkom.” Drie jaar geleden heeft Lefevere diezelfde procedure gevolgd bij de overstap van Mark Cavendish van Team Sky naar Quick-Step. Diezelfde Cavendish zal volgend seizoen voor de opvolger van MTN-Qhubeka rijden, Kittel wordt zijn vervanger bij de ploeg van Tom Boonen en co.

2015 was een jaar om snel te vergeten voor Marcel Kittel. Zijn voorjaar viel in het water door een virus en daarna bereikte hij nooit zijn topvorm. Daardoor moest hij passen voor de Ronde van Frankrijk, de rittenkoers waar hij de voorbije twee edities acht ritten won. 

Via Twitter laat Patrick Lefevere verstaan dat hij trots is en gelukkig met zijn team Etixx-Quick-Step.