Van Avermaet: "Veel scheelde het niet"

Greg Van Avermaet zette als eerste aan op 23rd Road, maar zag Sagan nog passeren. De Waaslander beet zijn tanden stuk op de demarrage van de Slovaak, moest vier meter prijs geven en kwam niet meer terug. "Ik zat niet ver met Edvald Boasson Hagen", aldus Van Avermaet. "Ik hoopte op zijn steun, maar hij werkte niet mee. Doet hij dat wel, dan pakken we hem terug."

Balen dus voor de Oost-Vlaming. "Hij mocht niet meerijden", vertelde Van Avermaet, "omdat Kristoff achter ons zat. Dat is jammer, een beetje ongelooflijk, want doet hij dat wel, dan pakken we hem terug en sprinten we misschien wel voor de wereldtitel. Als je in die situatie zit, dan eindig je één, twee en drie", meende Van Avermaet. "Je weet dat je volle bak moet rijden achter Sagan, als je dat niet doet, is hij weg. Toen bleek dat Boasson Hagen niet zou meewerken, wist ik dat het voorbij was en werden we opgeslokt door het peloton."

Van Avermaet reed een atypische koers, was pas helemaal op het eind vooraan te zien. "Ik denk dat ik de perfecte koers rijd, het was een heel zware wedstrijd, op toch een loodzwaar parcours, je moest altijd vooraan rijden. Ik ging aan op het juiste moment. Ik voelde me goed. We reden met de ploeg heel sterk, maar ik kwam een paar meters te kort. Dat is jammer en ontgoochelend. Sagan was net dat tikkeltje sterker, maar veel scheelde het toch niet." .