Boonen: "Sagan is verdiende winnaar"

Tom Boonen prees de collectieve sterkte van het Belgische blok en vindt het jammer dat de ploeg zonder resultaat naar huis rijdt. "Met Peter Sagan heeft de sterkste gewonnen. Greg zat heel kort, op vijf meter bleef hij even hangen, maar vijf meter is vijf meter en en hij raakt er niet meer bij. Op dit parcours is het alles of niets."

Zelf probeerde Boonen het ook in het slot, en hij kreeg zelfs zes renners met zich mee. "En niet de minste. Het was een goed groepje. In het begin vlotte de samenwerking niet zo goed, maar daarna draaide het vlot rond. Toen ik even rond keek, zag ik dat Duitsland maar één mannetje in de achtervolging zette, dus ik geloofde er wel in. Als op Libby Hill nog wat jongens hadden aangesloten, hadden we meer kans gemaakt, maar het was meteen het hele pak dat ons terugpakte. Dat is jammer."

Boonen feliciteerde Sagan meteen na afloop. "Hij is een mooie winnaar, zo'n renner die er altijd voor rijdt en die in zijn carrière minstens één keer de wereldtitel verdient. Dit jaar moest hij vooral vrede nemen met veel tweede plaatsen. Nu schiet hij de hoofdvogel af. Het was ook een lastige koers, zwaarder dan verwacht. Het is nu zo, in Qatar probeer ik het volgend jaar nog eens." .