Finale Davis Cup in Flanders Expo Gent

De Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië zal van 27 tot en met 29 november in Flanders Expo in Gent en op gravel gespeeld worden. Dat hebben Tennis Vlaanderen en de Internationale Tennis Federatie (ITF) bevestigd in een persmededeling. Er zal een tribune worden opgebouwd met een capaciteit van 13.000 zitjes, tickets zijn vanaf vrijdag 2 oktober te koop.

"De wedstrijden zullen plaatsvinden in de grootste hal van Flanders Expo (hal 1)", aldus Dirk De Maeseneer, de voorzitter van Tennis Vlaanderen. "Daarnaast staan eveneens de zeven aanpalende hallen ter beschikking voor een Tennis Village voor de supporters, VIP Hospitality, perscentrum, officials, team lounges, organisatie en dergelijke meer", klinkt het.

"Dat zo'n unieke en historische gebeurtenis in onze stad plaatsvindt, is natuurlijk fantastisch nieuws voor Gent en de Gentenaars", meldt de Gentse burgemeester Daniël Termont. "Na de titel van de Buffalo's en de wedstrijden in de Champions League, nu dit... We gaan uiteraard ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijk evenement van te maken. Dit wordt weer formidabele stadspromotie!" 

Volgens de Belgische kapitein Johan Van Herck is België alvast zeker niet kansloos in de eindstrijd. "Wij Belgen hebben het thuisvoordeel. Met de keuze van de ondergrond, een zinderend thuispubliek, en spelers die hun programma opmaken in functie van deze finale, hebben we drie belangrijke troeven in handen. We hebben het voorbije duel gezien wat dat met een ploeg kan doen. Laat mij duidelijk zijn: we hebben een zeer sterk team en gaan voluit voor de overwinning en die Davis Cup-beker! The best is yet to come", stelt Van Herck.