"Murray verplicht Masters te spelen"

De ATP is niet opgezet met het voornemen van Andy Murray om de Masters in Londen te laten schieten. De Schot overweegt te passen voor het prestigieuze toernooi om zich beter te kunnen voorbereiden op de finale van de Davis Cup tegen België.

Murray vertelde afgelopen weekend na de kwalificatie tegen Australië dat hij mogelijk forfait zal geven voor de ATP World Tour Finals. Het evenement met de acht beste spelers van het jaar wordt van 15 tot 22 november in de O2 Arena in Londen gespeeld op hardcourt. Een week later neemt Murray het met de Britten op tegen België in de finale van de Davis Cup. Die ontmoeting wordt (waarschijnlijk) op gravel afgewerkt in Gent.

Aan de BBC zei Murray dat er een groot vraagteken staat achter zijn Masters-deelname. "Ik zal me beter kunnen voorbereiden op de finale als ik niet meedoe aan de Masters. De wedstrijden zijn er enorm vermoeiend en het is moeilijk op twee fronten voluit te gaan. Na de Masters heb je nood aan rust."

ATP-voorzitter Chris Kermode ziet een afzeggen van Murray alvast niet zitten. In een reactie wijst hij erop dat deelname aan het officieuze WK een verplichting is, tenzij een speler geblesseerd is. "De Finals zijn een verplicht evenement op de ATP World Tour. Alle spelers die de kwalificatie afdwingen, zijn verplicht deel te nemen, tenzij ze een blessure hebben. Andy Murray heeft een fantastisch seizoen achter de rug en heeft zijn plaats bij de beste acht verdiend. We zijn op de hoogte van wat hij heeft verteld na de Davis Cup in Glasgow. Niettemin verwachten wij dat, als Andy fit is, hij zal starten. Tenzij hij officieel forfait geeft, wordt hij nog steeds geacht deel te nemen in de O2 Arena."