Gilbert slaapt alleen op WK wielrennen

De Belgen die zondag aan de start staan van het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond hebben vanmiddag een gezamenlijke training van 3u30 afgewerkt. Enkel Greg Van Avermaet, die nog niet in de VS is, was daar niet bij. Ook de kamerverdeling raakte bekend. Opvallend, Philippe Gilbert slaapt als enige Belgische renner alleen.

Vandaag sloten Tom Boonen, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot en Stijn Vandenbergh aan bij de Belgen die al in Richmond waren. Samen met Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Philippe Gilbert en Iljo Keisse kropen ze samen op de fiets. Greg Van Avermaet sluit maandagavond nog aan bij de selectie.

Ook de kamerverdeling raakte bekend. Philippe Gilbert slaapt dus alleen. Jens Keukeleire en Sep Vanmarcke liggen samen op de kamer, Tiesj Benoot vormt een duo met Nikolas Maes, Iljo Keisse krijgt het gezelschap van Greg Van Avermaet en Tom Boonen deelt de kamer met zijn ploegmaat Stijn Vandenbergh. Tijdrijders Yves Lampaert en Jurgen Van den Broeck werden ook ondergebracht in één kamer.