2-1 voor Argentinië na zege dubbelspel

Argentinië heeft zaterdag op de tweede dag in de halve finales van de Davis Cup de maat genomen van België in het dubbelspel. Carlos Berlocq en Leonardo Mayer waren in vier sets te sterk voor Ruben Bemelmans en Steve Darcis. De setstanden waren 6-2, 7-6 (7/2), 5-7 en 7-6 (7/5). Het Argentijnse team pakt na deze overwinning een 2-1 voorsprong tegen het team van kapitein Johan Van Herck.

Het Belgische duo begon slecht aan de wedstrijd. Bemelmans en Darcis maakten meer fouten dan de Argentijnen, die ook succesvoller waren in de aanval en aan het net. Na 39 minuten ging de eerste set naar Berlocq en Mayer, het werd 6-2.

In de daaropvolgende set leek de Argentijnse tandem opnieuw op weg naar makkelijke setwinst. Ze bouwden in sneltempo hun voorsprong uit tot 5-2, maar de Belgen haalden die achterstand met goed tennis op en sleepten een tiebreak uit de brand. Daarin werd België niet geholpen door de scheidsrechter, die België een punt voor een 2/0 voorsprong in de tiebreak ontnam. Het Argentijnse duo kon profiteren van de verwarring en pakte de tiebreak (7/2) en de tweede set.

In de derde set hielden beide landen mekaar in evenwicht. Zowel de Belgen als de Argentijnen kregen kansen om door de opslag van de tegenstrever te gaan. Bemelmans en Darcis braken als eerste de ban en serveerden bij een 6-5 voorsprong voor setwinst. Na het wegwerken van twee breakpunten slaagden ze daar ook in: 7-5 en 2-1 in sets.

Ook de vierde set was gelijkopgaand. Het Belgische duo forceerde een break en bracht de score tot 4-3, maar de Argentijnen gingen meteen weer door de opslag van de Belgen. Opnieuw moest een tiebreak uitsluitsel brengen. Daarin toonden de Argentijnen zich de beteren: 7-6 (7/5).

Na de twee enkelspelen van vrijdag en het dubbelspel van zaterdag staat het 2-1. David Goffin (ATP 15) klopte vrijdag Federico Delbonis (ATP 65) met 7-5, 7-6 (7/3) en 6-3. Daarna was Leonardo Mayer (ATP 39) te sterk voor Steve Darcis (ATP 64) met 7-6 (7/5), 7-6 (7/1), 4-6 en 6-3. Zondag valt het doek over de halve finale met nog twee enkelspelen. Als België zich wil plaatsen voor de finale moet het beide duels winnen.