Djokovic en Federer spelen finale Us Open

Tennissers Novak Djokovic en Roger Federer hebben de finale bereikt van de US Open, het laatste grandslamtornooi van het jaar. Djokovic was in de halve finales in drie sets te sterk voor de Kroatische titelverdediger Marin Cilic. Ook Federer won in drie sets, van zijn landgenoot Stanislas Wawrinka.

De Serviër Djokovic (ATP 1) had het zeer makkelijk tegen Cilic (ATP 9). Al na een uur spelen had hij de eerste twee sets op zak. In de derde set ging Cilic eindelijk door de opslag van Djokovic, maar meteen daarna leverde hij ook zijn eigen opslag in en verloor hij het laatste sprankeltje hoop op een wederopstanding. De oppermachtige Djokovic maakte het vakkundig en in een hoog tempo af. Na amper anderhalf uur was de strijd voorbij. De setstanden waren 6-0, 6-1 en 6-2.

Federer (ATP 2) staat voor het eerst in zes jaar weer in de finale in New York. Hij won het tornooi vijf jaar op rij, van 2004 tot en met 2008. In de halve finale won hij in drie sets van Wawrinka (ATP 5), de winnaar van Roland Garros. De setstanden waren 6-4, 6-3 en 6-1.