Sven Nys wil nog één jaar schitteren

Sven Nys (39) wil na zijn tegenvallende crossseizoen nog één keer alles geven in het komende veldritseizoen. "Ik ben klaar om de jonge leeuwen en de gevestigde waarden het vuur aan de schenen te leggen", zegt hij woensdag op de persmeeting van zijn team Crelan-AA Drink.

Het laatste veldritseizoen van Sven Nys moet een afscheid in stijl worden voor de 'Kannibaal van Baal'. Geen seizoen in mineur, wel wil hij naar eigen zeggen nog één keer vlammen.

"Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Ik heb er alles aan gedaan om nog één keer te vlammen. Ik heb een hele goeie zomer achter de rug. In tegenstelling tot de concurrentie heb ik wat minder wedstrijden in de benen, maar dat is een bewuste keuze geweest. Het is belangrijk om met wat reserves aan mijn laatste seizoen te beginnen. De conditie is overigens prima in orde. Ik heb deze zomer zelfs mijn eerste etappewedstrijd (de Ronde van Vlaams-Brabant) ooit gewonnen. Verder ben ik er ook wel fier op dat ik mijn laatste mountainbikewedstrijd ooit hebben kunnen winnen. Afsluiten met de Belgische titel is een leuk gevoel en bovendien een enorme mentale boost in aanloop naar het veld."

Vorig jaar won Nys weliswaar enkele crossen, de bpost bank trofee in Ronse, de cross in Las Vegas, Neerpelt en Niel, maar vanaf half november sputterde de motor en kwam hij niet meer op stoom. Hij schrapte zelfs enkele wedstrijden om opnieuw in vorm te komen. Een seizoen om snel te vergeten dus.

"Ik ben klaar om de jonge leeuwen en de gevestigde waarden het vuur aan de schenen te leggen", klinkt het. "Mijn carrière is al meer dan geslaagd, alles wat nog volgt wordt een zeer leuke extra. Al ben ik zeker van dat als ik nog een wedstrijd kan winnen, ik er meer dan ooit van ga genieten."