Serena Williams verslaat zus Venus

Serena Williams staat in de halve finales van de US Open. Het Amerikaanse nummer één van de wereld klopte in haar kwartfinale haar zus Venus (WTA 23) in drie sets: 6-2, 1-6 en 6-3. Williams mag zo blijven hopen op een echte Grand Slam.

In de halve finales zal de Amerikaanse het moeten opnemen tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 43), die eerder al de Française Kristina Mladenovic (WTA 40) in drie sets had verslagen.

Serena Williams won de afgelopen drie edities van de US Open, een Grandslamtornooi dat ze in totaal zelfs al zes keer won. Bovendien pakte ze dit jaar al de titel tijdens de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Als ze de US Open opnieuw op haar naam schrijft, wordt ze de eerste vrouw sinds Steffi Graf in 1988 die ze alle vier in één seizoen wint en zo een Grand Slam haalt.

Bij de mannen staan Novak Djokovic en titelverdediger Marin Cilic in de halve finales. Djokovic (ATP 1) klopte in zijn kwartfinale de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 19) in vier sets. Het werd 6-1, 3-6, 6-3 en 7-6. De Kroaat Cilic haalde het in vijf sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 18). De setstanden waren 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 en 6-4.