Boonen jaar langer bij Etixx-Quick.Step

Tom Boonen zal ook volgend seizoen de kleuren van Etixx-Quick.Step verdedigen. Dat meldde het Belgische WorldTour-team dinsdag. De contractverlenging van de 34-jarige Boonen hing al een tijdje in de lucht, maar werd dinsdag officieel.

"Ik ben heel blij om nog een extra jaartje bij Etixx-Quick.Step te rijden", aldus Tom Boonen. "Het was niet moeilijk om een akkoord te vinden. Ik heb bijna mijn hele carrière bij dit team doorgebracht. Het is meer dan gewoon een team voor mij. Het is mooi dat ik de kans krijg om ook volgend seizoen nog bij Etixx-Quick.Step door te brengen. Ik denk dat ik het team nog veel diensten kan bewijzen als renner. We hebben een uitstekende groep en kunnen ons jaar na jaar verder ontwikkelen, en dat in een familiale omgeving. Die goede sfeer is heel belangrijk wanneer je zo vaak onderweg bent. Ik wil meneer Bakala ook nog bedanken. Net als Patrick Lefevere heeft hij altijd het vertrouwen in mij behouden."

CEO Patrick Lefevere was ook in de wolken met de contractverlenging van Tom Boonen. "Tom Boonen is onze enige renner die er al bij was bij de start van het team in 2003. We hebben samen fantastische momenten beleefd. We gaan samen proberen de laatste doelen uit zijn carrière te volbrengen. Tom is een voorbeeld van professionalisme in het team. Dat wordt ook belangrijk naar volgend jaar toe met verschillende nieuwe, jonge jongens in het team. Zijn aanwezigheid is heel waardevol in het ontwikkelen van een nieuwe generatie succesvolle renners."