Deze 9 Belgen gaan naar WK Wielrennen

Bondscoach Carlo Bomans heeft maandag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) in Vorst zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond (20-27 september).

In zijn negenkoppige selectie voor de wegrit (op 27 september) zijn er met Tom Boonen (Etixx-Quick.Step), Philippe Gilbert (BMC) en Greg Van Avermaet (BMC) drie kopmannen aangeduid. Het parcours in Virginia lijkt met drie korte hellingen en enkele kasseistroken op een Vlaamse voorjaarskoers en dus koos Bomans logischerwijs voor renners die op kasseien uit de voeten kunnen.

De 'Grote Drie' in de selectie worden bijgestaan door Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Iljo Keisse (Etixx-Quick.Step), Jens Keukeleire (Orica-GreenEdge), Nikolas Maes (Etixx-Quick.Step), Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick.Step) en Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo).

Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) moet tevreden zijn met een rol als reserve, net als Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Yves Lampaert (Etixx-Quick.Step) en Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal).

Lampaert en Jurgen Van den Broeck (Lotto-Soudal) vertegenwoordigen België in de tijdrit.

Foto: Bondscoach Carlo Bomans