Goffin geeft op met maagproblemen

David Goffin strandde net als vorig jaar in de derde ronde van het US Open. In zijn partij tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut moest hij in de vierde set de strijd staken door maagproblemen.

"Ik heb echt alles geprobeerd", vertelde hij achteraf aan RTBF Radio. "Gisterenavond voelde ik me al niet goed en ik kende ook een slechte nacht. Ik wist dus dat het moeilijk zou worden maar ik heb geprobeerd in het begin alles te geven. Dat lukte ook, al was het erg lastig om de tweede set te beëindigen. Ik voelde me steeds slechter terwijl hij bleef aanklampen. In het midden van de derde set lukte niets meer. Het had geen zin meer verder te doen."

Goffin gooide de handdoek bij een 1-3 achterstand in de vierde set. Hij leidde toen met 2 sets tegen 1. "Zo'n zaken gebeuren nu eenmaal", relativeerde de Luikenaar, nummer 15 in de wereld. "De omstandigheden hier zijn extreem. Er zijn al heel wat opgaves geweest sinds het begin van het toernooi. Maar ik wil de positieve dingen onthouden. Want die waren er zeker. Als je mijn niveau van de eerste twee sets ziet, ondanks mijn problemen, dan mag je besluiten dat het toch heel goed was."

Met Ruben Bemelmans (ATP 107) is nu nog een Belg in de running. Hij treft in de derde ronde de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 5).