Vier Belgen in tweede ronde US Open

Yanina Wickmayer, Steve Darci en Ruben Bemelmans hebben zich in New York geplaatst voor de tweede ronde op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Wickmayer (WTA 92) versloeg in de eerste ronde de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 95) in twee sets met 6-3 en 6-1. Het was de vijfde ontmoeting tussen de twee en Wickmayer trok altijd al aan het langste eind. In de volgende ronde wacht de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 20).

Steve Darcis (ATP 66) klopte in de eerste ronde de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 51) en trakteert zich zo op een wedstrijd tegen tweede reekshoofd Roger Federer. Baghdatis moest geblesseerd opgeven na vier sets: 7-6 3-6 2-6 en 1-3.

Ook Ruben Bemelmans (ATP 107) tennist verder op de US Open. Hij nam in de eerste ronde de maat van het Luxemburgse opslagkanon Gillers Müller (ATP 44) in vier sets met 6-4 1-6 6-4 en 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 21 minuten. In de tweede ronde staat hij tegenover de Amerikaan Jack Sock (ATP 28).

Maandag plaatste David Goffin (ATP 15) zich al voor de tweede ronde.