Boeckmans nog zeker een week in coma

Kris Boeckmans, die zaterdag zwaar ten val kwam in de Vuelta, wordt nog zeker zeven dagen in kunstmatige coma gehouden. "Door het afbouwen van de verdovingsmedicatie is gepoogd Kris uit de kunstmatige coma te halen. De letsels aan de longen zorgden er echter voor dat Kris nog niet voldoende zelfstandig kon ademen", zo meldde Lotto Soudal maandag. "Desondanks kan de situatie als stabiel bestempeld worden", zo luidt het verder in het persbericht.

"De klaplong, het scheurtje in de longen en de bloeding van de long en vocht rond de longen zijn letsels als gevolg van de impact op de borstkas. Het vocht rond de longen verhindert momenteel een zuurstofopname via de longblaasjes. Dat vocht zal langzaam op een natuurlijke wijze moeten verdwijnen. De bloeding in de longen wordt onder controle gehouden door een drain die al eerder aangebracht is."

De familie van Kris wil iedereen bedanken voor de vele blijken van steun die zij de afgelopen dagen mochten ontvangen. Zij verkiezen om op de achtergrond te blijven en geen vragen te beantwoorden. "Daarnaast willen Lotto Soudal en de familie aan de media vragen om afstand te doen van informatie die niet via de ploeg verspreid wordt en dit om foutieve info te vermijden. De behandelende artsen, teamarts Servaas Bingé en de familie zijn in constant overleg. Lotto Soudal zal steeds uit eerste hand berichten indien er een evolutie plaatsvindt of update noodzakelijk is."