5e plaats voor Belgen in finale 4x400 meter

De Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen is zondag op het WK atletiek in Peking op de vijfde plaats geëindigd in de finale. Jonathan Borlée, Robin Vanderbemden, Kevin Borlée en slotloper Antoine Gillet liepen naar een chrono van 3:00.24.

In de reeksen hadden de broers Dylan, Jonathan en Kevin Borlée en Antoine Gillet zaterdag nog het Belgisch record aangescherpt tot 2:59.28, goed voor de vijfde chrono van de acht finalisten. Dylan Borlée, die aanvankelijk als eerste loper in de finale was aangekondigd, moest zondag in laatste instantie geblesseerd afhaken en werd vervangen door Gillet.

Startloper Jonathan Borlée, vertrokken in baan 5, liep in zesde positie naar Vanderbemden. Die hield stand, waarna Kevin Borlée naar de derde plaats snelde. Slotloper Gillet viel echter nog terug naar de vijfde plaats.

De gouden medaille ging naar de Verenigde Staten (2:57.82). Trinidad en Tobago behaalde het zilver in 2:58.20. Het podium werd vervolledigd door Groot-Brittannië (2:58.51). Op het vorige WK in 2013 eindigde België ook op de vijfde plaats.

Foto van halve finale