Borlées niet naar finale op WK atletiek

De broers Borlée hebben zich allebei niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400 meter op het WK atletiek in Peking. Jonathan werd in zijn halve finale vijfde, Kevin werd ondanks een beste seizoenstijd vierde. De tweelingbroers hebben het gevoel alles gegeven te hebben, maar zijn wel erg teleurgesteld.

Kevin Borlée werd vierde in 44.74 en liet de elfde tijd van alle halvefinalisten optekenen. Hij was wel de tweede beste van alle Europeanen in de halve finales. Enkel de Brit Rabah Yousif was sneller. “Ik heb nergens spijt van”, vertelt Kevin. “Ik heb het maximum gegeven, maar zo snel ging het nog nooit in een halve finale. Normaal gezien haal ik met deze tijd wel de finale.”

Jonathan Borlée moest vertrekken vanuit de lastige buitenbaan en werd vijfde in 44.85. “Het ontbrak mij aan vertrouwen. Voor aanvang van het toernooi had ik al gezegd dat je echt in vorm moet zijn en veel geluk moet hebben om in de finale te geraken. Ik had de juiste vorm te pakken en in een andere baan denk ik dat ik een betere wedstrijd loop.”

De wereldkampioenschappen zijn nog niet afgelopen voor de tweeling. Zaterdag lopen ze nog in de reeksen van de 4x400 meter. De finale van het estafettenummer zondag is zeker mogelijk met de sterke tijden die de broers op dit WK gelopen hebben.