Racepiloot in coma na zwaar ongeval

De Britse IndyCar-piloot Justin Wilson is in kritieke toestand na een zwaar ongeval tijdens de 500 mijl van Pocono, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. "Justin Wilson heeft een zware blessure aan het hoofd opgelopen en ligt in coma op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Allentown. Zijn toestand is kritiek", zo meldden de organisatoren.

De 37-jarige Wilson, een voormalige Formule 1-piloot, werd tijdens de race aan zijn hoofd geraakt door een brokstuk van de auto van de Amerikaan Sage Karam. Die reed voor hem aan de leiding, maar crashte in de 179e ronde. Daarbij kwamen verscheidene onderdelen van de auto op de baan terecht. De wagen van Wilson werd onbestuurbaar en de Brit knalde vervolgens tegen de wand.

Na het ongeval werd hij per helikopter meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Justin Wilson kwam in 2003 in de F1 uit voor Minardi en later nog voor Jaguar, daarna verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Sinds 2008 neemt hij deel aan het IndyCar-kampioenschap, waarin hij drie overwinningen op zijn naam heeft staan. Het kampioenschap is de belangrijkste racewedstrijd van de Verenigde Staten.