Goffin verliest tegen Djokovic

David Goffin (ATP 14) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati.

In de achtste finales verkocht Goffin zijn huid duur tegen Novak Djokovic, het nummer één van de wereld. De Serviër trok in drie sets met 6-4, 2-6 en 6-3 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 47 minuten.

Stunt

Djokovic stoomde in de eerste set door naar een 4-1 voorsprong, waarna Goffin terugkwam tot 4-4. Bij 5-4 ging de Serviër opnieuw door de opslag van Goffin. In de tweede set reageerde de Luikenaar door tot 2-4 uit te lopen. Djokovic moest vervolgens zijn opslagspel inleveren, waarna Goffin de set met 2-6 binnenhaalde.

In de derde set leek een absolute stunt in de maak. Dankzij twee breaks kwam Goffin 0-3 voor, maar Djokovic hing de bordjes opnieuw in evenwicht, om vervolgens de wedstrijd met 6-3 te besluiten. In de kwartfinales wacht Djokovic een duel met de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 5).

Derde keer

De 24-jarige Goffin en de 28-jarige Djokovic stonden voor de derde keer tegenover elkaar. In 2013 gunde de Serviër Goffin maar twee games (6-2, 6-0) in Cincinnati. Verder toonde de Serviër zich datzelfde jaar op het gravel van Roland Garros (7-6, 6-4, 7-5) eveneens de sterkste.