Diamond Games al na een jaar van kalender

De comeback van het tennistornooi in Antwerpen, officieel de Diamond Games, is er een van korte duur geweest. Het tornooi zal volgend jaar niet meer worden gespeeld. Het Russische Sint-Petersburg neemt op de WTA-kalender de plaats in.

De Diamond Games waren in de hoogdagen van het Belgische tennis een groot succes. De topspeelsters zakten massaal af naar Antwerpen, waar ze vaak voor een uitverkocht Sportpaleis konden spelen.

Geen succes

In 2008 verdween het tornooi van de kalender, tot het vorig jaar opnieuw werd gespeeld. Dat gebeurde wel wat vroeger op het jaar, namelijk vlak na de Australian Open. Gevolg, de echte toppers bleven weg en ook het publiek vond niet massaal de weg naar het Sportpaleis. Bovendien werd de finale een afknapper, door het forfait van de Spaanse Suarez Navarro. Winnares Petkovic mocht wel nog een korte demonstratiewedstrijd spelen tegen tornooidirectrice Kim Clijsters, die de wedstrijd ook won.

Opnieuw demonstratietornooi?

Organisator Golazo zegt dat een nieuw tennistornooi in de maak. Dat hopen ze in de tweede helft van september voor te stellen. “De plannen worden stilaan concreet. Toernooidirectrice Clijsters wil ervoor blijven zorgen dat de huidige en toekomstige nationale toppers in ons land de kans krijgen zich te tonen.”