Boonen sprint naar zege in Eneco Tour

Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft in Ardooie de derde rit in de Eneco Tour gewonnen. Hij haalde het in de sprint van Arnaud Démare (FDJ) en Elia Viviani (Team Sky).

Na 171,9 kilometer tussen Beveren en Ardooie was Boonen in een massaspurt sneller dan de Fransman Arnaud Démare (FDJ) en de Italiaan Elia Viviani (Sky), die maandag nog de openingsetappe had gewonnen. Landgenoot Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) eindigde op de 10e plaats.

Na amper een kilometer koers trokken met Edward Theuns, Frederik Veuchelen en David Boucher drie Belgen in de aanval. Zij kregen een maximale voorgift van vier minuten op het peloton, waarin de renners van Roompot-Oranje Peloton, met leider Jesper Asselman binnen de rangen, het tempo bepaalden.

Nog voor het ingaan van de laatste plaatselijke ronde waren de vluchters eraan voor de moeite. In de massasprint werd Boonen in eerste instantie heel goed gepiloteerd, maar hij raakte even het wiel kwijt van zijn teamgenoten. Démare schoot als een pijl naar voren, maar werd in de slotmeters alsnog sterk geremonteerd door Boonen.

De volledige top tien: