Cancellara maakt in Vuelta comeback

Fabian Cancellara neemt volgende week dan toch niet deel aan de Eneco Tour. De Zwitser plant zijn terugkeer in competitie tijdens de Ronde van Spanje, die op 22 augustus begint. Cancellara liep begin juli bij een val in de derde Tour-etappe van Antwerpen naar Hoei twee breukjes op in de onderrug. De renner van Trek Factory Racing moest daardoor de handdoek gooien. Hij droeg op dat moment de gele trui.

"Het oorspronkelijke plan was opnieuw te koersen in de Eneco Tour van volgende week. Maar dat is te vroeg", laat de 34-jarige Cancellara weten. "Ik voel nog steeds pijn wanneer ik intensief train, al werk ik sinds ruim een week al trainingen af van vier uur en meer. Ik zou heel graag opnieuw racen maar mijn lichaam is er gewoon nog niet klaar voor." 

Voor Cancellara, die in het voorjaar ook al zwaar viel in de E3 Harelbeke en daardoor de kasseiklassiekers miste, wordt het zijn zevende Vuelta. "Het is een wedstrijd waar ik van hou: veel kilometers, hard koersen, goeie wegen en fans die de sport appreciëren. Maar meer nog wil ik opnieuw koersritme opdoen en de kopmannen bijstaan, te beginnen met de ploegentijdrit in Marbella. Op het WK wil ik zo goed mogelijk zijn. De eerste week wordt afzien, maar ik heb competitie nodig."