Sepp Blatter is niet langer IOC-lid

Sepp Blatter, voorzitter van de Wereldvoetbalbond, verlengt zijn lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet gezien zijn vertrek bij de FIFA. IOC-voorzitter Thomas Bach bedankte vandaag in Kuala Lumpur de Zwitser voor zijn "grote bijdrage aan het IOC en aan de olympische beweging".

Wanneer de Zwitser, FIFA-voorzitter sinds 1998 en in die hoedanigheid IOC-lid sinds 1999, in februari afscheid neemt bij de Wereldvoetbalbond zou zijn IOC-lidmaatschap vervallen. Hij besloot echter nu al zich niet op de 128e sessie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Kuala Lumpur kandidaat te stellen voor een nieuw lidmaatschap, aldus Bach. "Sepp Blatter heeft me op 23 juli een brief geschreven dat er in februari een einde komt aan zijn mandaat als FIFA-voorzitter. Gezien dit feit ziet hij ervan af om naar hier te komen", stelde de IOC-voorzitter.

Begin juni voelde Blatter zich na een reeks nieuwe schandalen genoodzaakt zijn aftreden als FIFA-voorzitter aan te kondigen, amper vier dagen na zijn herverkiezing. Op 26 februari 2016 is zijn opvolger bekend.