Goffin grijpt naast derde ATP-titel

David Goffin (ATP 14) is er zondag op het graveltoernooi van het Zwitserse Gstaad (439.405 euro) niet in geslaagd zijn derde ATP-titel te behalen. De 24-jarige Luikenaar verloor in de finale in twee sets met 7-5 en 6-2 van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 24). De wedstrijd duurde 1 uur en 26 minuten.

De Belgische nummer één, het topreekshoofd op het Swiss Open, realiseerde in de eerste set een 3-5 voorsprong. Toch wist de als derde geplaatste Thiem de set alsnog met 7-5 naar zich toe te trekken. In de tweede set ging Goffin meteen door de opslag van de Oostenrijker, maar die reageerde met een tegenbreak en liep uit tot 6-2.

Goffin en de 21-jarige Thiem stonden voor de vijfde keer tegenover elkaar. De Luikenaar leidt nu met 3-2. Met zijn zege in Gstaad heeft Thiem zijn revanche beet voor de verloren finale van vorig jaar in Kitzbühel. Toen trok Goffin met 4-6, 6-1 en 6-3 aan het langste eind.

Goffin, die voor de vijfde keer in een ATP-finale stond, kon in Gstaad de derde ATP-trofee uit zijn carrière veroveren. Vorig jaar won hij de toernooien in het Franse Metz en het Oostenrijkse Kitzbühel. Dit jaar verloor Goffin de finale in het Nederlandse s'-Hertogenbosch. In 2014 slaagde hij er niet in de eindstrijd van het toernooi in het Zwitserse Bazel winnend af te sluiten. Voor Thiem is het zijn derde ATP-titel. Dit seizoen was hij al goed voor eindzeges in Umag en Nice.