Bekijk hier de val van Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet werd gisteren in de Clasica San Sébastian ten val gebracht door een motor, terwijl hij op weg was naar de overwinning. De val was niet te zien tijdens de uitzending van de wielerkoers, maar nu zijn er toch beelden opgedoken. Het is duidelijk te zien hoe de motard het achterwiel van de fiets van Van Avermaet aantikt, waardoor hij én de motard vallen.

Van Avermaet was gisteren boos op de organisatie en uitte zijn woede op Twitter: “Ik stond op kop in de Clasica San Sébastian, tot een motor mij aanreed en ik op de grond viel. Game over! Bravo organisatie! Bravo motor!

De jonge Brit Adam Yates (Orica-GreenEdge) won de 35e editie van de rit langs de Noord-Spaanse kust. Opmerkelijk: Yates had niet onmiddellijk door dat hij de winnaar van de Clasica was.

"We zijn bestolen"

BMC, dat al aangaf een klacht in te dienen bij de organisatie, is nog steeds ontstemd over het voorval. "Ik ben verbijsterd dat dit in een WorldTour-koers kon gebeuren", aldus General Manager Jim Ochowicz. "Het is al de tweede keer dit jaar dat we betrokken zijn bij een incident met een schandalig optredende organisator van een WorldTour-koers. De Internationale Wielerbond (UCI) is nergens wat betreft het zoeken naar een oplossing voor dit probleem. De organisator en de UCI zijn nalatig wat betreft het voorzien van een veilige wedstrijdomgeving." 

"Dit was geen sportincident. Dit is het gevolg van pure onachtzaamheid, die het team miljoenen dollar kost aan verloren publiciteit. Daarom zullen we alle mogelijke juridische stappen onderzoeken", besloot Ochowicz het persbericht.